Out Of The Woods: New Plays from the Balkans
NUDO nga Ulpianë Maloku (Nude - Albanian Version)

NUDO nga Ulpianë Maloku (Nude - Albanian Version)

April 25, 2022

Një nënë krenare e fton miken e saj më të mirë në ekspozitën e djalit të saj, Gurit, poor asnjëra nuk janë të përgatitura për atë që do të shohin… Një komedi e çuditshme kjo, e shkruar nga shkrimtarja nga Prishtina, Ulpianë Maloku.

 

Regjia është bërë nga Vesa Potera. Dizajni i tingullit dhe post-produksionit është bërë nga Dren Suldashi. Dramaturgjia është bërë nga Fin Kennedy.

Roli i Nazmijes është luajtur nga Arbnore Nuha.

Roli i Sanijes është luajtur nga Blerina Veseli.

Roli i Gurit është luajtur nga Leonit Maloku. 

 

Ky produksion i Miran Hadzic është mbështetur nga Tamasha, Intent New Theatre, dhe Arts Council England.

@OutWoodsPodcast

 

KU ËSHTË Z. PRESIDENT? nga Agnesa Mehanolli (Where is Mr. President? - Albanian Version)

KU ËSHTË Z. PRESIDENT? nga Agnesa Mehanolli (Where is Mr. President? - Albanian Version)

April 25, 2022

Kur Presidenti i Kosoves nuk arrin të jetë prezent në tubimin e Ditës së Pavarësisë, të gjithë zyrtarët e tij të lartë detyrohen ta kërkojnë ngado. Pasi koha po kalon dhe askush nuk e ka zënë ende vendin e tij, për të parandaluar trazira të mundshme, ata detyrohen të zgjedhin kandidatin më të pa-parashikuar… Një satirë gazmore kjo e shkruar nga shkrimtarja nga Prishtina, Agnesa Mehanolli.

 

Regjia është bërë nga Agnesa Mehanolli dhe Vesa Potera. Dizajni i tingullit dhe post-produksionit është bërë nga Dren Suldashi. Dramaturgjia është bërë nga Fin Kennedy.

Roli i Reporteres së Lajmeve, Kryeparlamentares dhe Spikeres në studio në skenën e fundit është luajtur nga Blerina Veseli.

Roli i Spikeres në studio, Kryeminstres dhe Thirrëses së dytë është luajtur nga Arbnore Nuha.

Roli i Këshilltarit të Presidentit, Thirrësit të Parë dhe Thirrësit të tretë është luajtur nga Florent Salihi.

Roli i Ofircerit të Sigurisë dhe Thirrësit të katërt është luajtur nga Leonit Maloku.

 

Ky produksion i Miran Hadzic është mbështetur nga Tamasha, Intent New Theatre dhe Arts Council England.

@OutWoodsPodcast

FIFTH DIMENSION by Miran Hadžić

FIFTH DIMENSION by Miran Hadžić

June 22, 2021

Tom is a one-time popular musician now making radio jingles for a living. He wants to join his German wife and daughter, who have left the UK after it has become a hostile environment for non-English people. But when Tom is commissioned by the government to write a new national anthem, he becomes trapped between two worlds.

 

Writer Miran Hadžić was born in Sarajevo, Bosnia-Herzegovina and raised in London. He visited Kosovo with producer Debo Adebayo to work with acclaimed composer Trimor Dhomi on this 45-minute dark satire on a dystopian UK.

 

Directed by Mingyu Lin // Music by Trimor Dhomi // Sound Design by Farokh Soltani // Dramaturgy by Fin Kennedy // Additional Dramaturgy by Debo Adebayo. 

 

A Miran Hadžić production supported by Tamasha, Intent New Theatre, and Arts Council England.

 

@OutWoodsPodcast

 

Help us to record Fifth Dimension into Albanian - https://gofund.me/2920c4f2

NUDE by Ulpianë Maloku

NUDE by Ulpianë Maloku

June 22, 2021

A proud mother takes her best friend to a landmark exhibition by her artist son Guri but neither woman is prepared for what they find… A quirky comedy from Pristina-based writer Ulpianë Maloku.

 

Directed by Mingyu Lin. Sound Design by Farokh Soltani. Dramaturgy by Fin Kennedy. 

 

A Miran Hadžić production supported by Tamasha, Intent New Theatre, and Arts Council England

@OutWoodsPodcast

 

Help us fundraise to record NUDE in Albanian - https://gofund.me/2920c4f2

WHERE IS MR. PRESIDENT? by Agnesa Mehanolli

WHERE IS MR. PRESIDENT? by Agnesa Mehanolli

June 22, 2021

When the President of Kosovo fails to appear at a large Independence Day rally, his senior officials go into overdrive to try to locate him. As time ticks on, a power vacuum emerges and to prevent widespread unrest, they appoint the most unlikely of candidates… A hilarious new satire by Pristina-based new writer Agnesa Mehanolli.

 

Directed by Mingyu Lin. Sound Design by Farokh Soltani. Dramaturgy by Fin Kennedy. 

 

A Miran Hadžić production supported by Tamasha, Intent New Theatre, and Arts Council England

 

@OutWoodsPodcast

 

Help us to record Where Is Mr President into Albanian - https://gofund.me/2920c4f2

Trailer - Out Of The Woods: New Plays From The Balkans

Trailer - Out Of The Woods: New Plays From The Balkans

June 4, 2021

Fresh, funny and provocative audio dramas by a new generation of Balkan writers. Series One is inspired by Kosovo - the newest state in Europe. Whether you want to hear compelling new drama or find out more about this exciting and emerging part of Eastern Europe, you’ll find a story to immerse yourself in. 

 

Produced by British-Bosnian writer Miran Hadžić, with support from award winning theatre company Tamasha, Kosovan-UK company Intent New Theatre, and Arts Council England. 

 

Follow @outwoodspodcast

 

All episodes will be available from June 22nd, 2021

Podbean App

Play this podcast on Podbean App